Ispitivanje biološke efikasnosti preparata

Ispitivanje biološke efikasnosti preparata u voćarstvu i vinogradarstvu

Postavka, praćenje i analiza poljskih ogleda u višegodišnjim zasadima svih kontinentalnih voćnih vrsta sa ciljem ispitivanja biološke efikasnosti đubriva, bioregulatora i biostimulatora i njihovog uticaja na rast i razvoj, otpornost prema nepovoljnim faktorima sredine, prinos i kvalitet plodova kao i eventualno fitotoksično delovanje.

Aktivnosti i reference

1.      Ispitivanje efikasnosti preparata Algafert i Biofat 600 u 2023. godini, Prima Bio Solutions, Temerin, 2023

2.  Inovacioni vaučer: Primena mikrobioloških bioregulatora za povećanje prinosa i poboljšanje kvaliteta ploda jagodastog voća, “Biounik”, Zemun, Fond za inovacionu delatnost, 2023.

3.      Inovacioni vaučer: Mikrobiološki bioregulatori namenjeni poboljšanju kvaliteta koštičavog voća, “Biounik”, Zemun, Fond za inovacionu delatnost, 2022.

4.   Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom “Biounik”, Zemun, za testiranje efikasnosti novog preparata koji sadrži citokinine za proredu plodova jabuke i novog preparata koji sadrži auksine za proredu jabuke u okviru projekta „New Bioregulators Based on Autochtonous Bacteria for Thinning of Apple Fruits“ programa Matching Grants, Fonda za inovacionu delatnost, 2018-2020.

5.      Ispitivanje biološke efikasnosti pesticida, Mezija d.o.o. Beograd, 2017.6.

Aktivnosti i reference

Slika 11.
Slika 12.
Slika 13.